Get a site

10 sfaturi să înveți mai bine

Cum alegi să înveți este crucial pentru rezultatul la teste. Uite 10 sfaturi care te vor ajuta să beneficiezi la maxim de timpul petrecut învățând.


Cum alegi să înveți este crucial pentru rezultatul la teste.
Uite 10 sfaturi care te vor ajuta să beneficiezi la maxim de timpul petrecut învățând.

1.Găsește-ți o locație potrivită pentru învățat

Ca să te poți concentra pe ce ai de făcut, trebuie să găsești un loc potrivit de învățat. Ar putea fi o bibliotecă sau în dormitorul tău, cât timp ești departe de a fi deranjat orice alte persoane.

1

2. Scapă de distrageri

Ăsta este unul dintre cele mai importante sfaturi. Cu toții știm cât de mult de poate distrage de la învățat telefonul. De aceea trebuie să îl pui deoparte cât timp înveți.
Este foarte important să le pui pe mut, sau chiar să le închizi. Dacă vrei să iei notițe pe PC cât timp înveți, închide tab-ul aceala cu Facebook!

2

3. Ia notițe

Să iei notițe în timpul cursului/clase ar fi mult mai ușor pentru tine și nu ai mai fi presat/ă de venirea test-ului și să faci mii de notițe.
Cu ajutorul notițelor luate din timp ,evidențiezi ceea ce este important pentru tine și în același timp scurtezi foarte mult din paginile care trebuie să le citești.

3

4. Ia pauze

Când stai ore întregi învățând , e foarte important să iei pauze. Dar, e foarte important totuși să nu abuzezi de ele!  Pentru a-ți folosi timpul foarte bine, fi eficient când înveți și ia pauze scurte.
O pauză de 10 minute e suficientă, dar rămâi în program. Încearcă să nu intri pe Facebook/Instagram sau orice altceva care ți-ar putea consuma mai mult timp decât ai plănuit să petreci.

4

5.  Ascultă muzică

Pentru unele persoane ascultatul de muzică în timpul învățatului le oferă liniște și pace pentru a învăța eficient.
Muzica poate avea abilitatea de a te izola de mediul înconjurător, ajutându-te să te concentrezi la învățat. Dacă totuși asculți muzică, este mult mai bine să ai o muzică de fundal dată încet decât una zgomotoasă. Scopul este ca muzica să te ajute să te concentrezi nu să te distragă.

5

6. Ține minte fețele

În special la materii precum istorie, vei vedea o groază de nume, care la acel moment vor fi greu de reținut. O metodă foarte bună să ții minte acele nume este să cauți acele persoane și să le memorezi poza cu fața lor. Făcând asta vei putea să asociezi un nume cu fața lor , prin urmare să îți fie mai ușor să îți mintești.

6

7. Adu ceva de ronțăit

Dacă stai câteva ore învățând, o să te răzbească foamea cu siguranță. Adu ceva de ronțăit pentru a-ți menține nivelul de energie în timp ce citești.

7

8. Găsește o motivație

Să îți dedici timpul să înveți timp de câteva ore pentru majoritatea persoanelor sună a muncă groaznică. De multe ori oamenii caută tot felul de scuze pentru a nu învăța din cauza acestui lucru.
În majoritatea cazurilor această lipsă de dorință de a lucra este din lipsa motivării.
Realizând și experimentând că  munca grea are și o răsplată este o metodă să readuci motivația.

8

9. Caută acele cuvinte “străine”

Pe parcursul cititului sigur vei da peste câteva cuvinte mai neobișnuite, mai avansate , sau expresii care nu le înțelegi. Caută acele cuvine, găsește definiția lor și scrie pe ceva pentru a ține minte ce înseamnă!

9

10. Folosește-te eficient de profesorul tău

În cele mai multe cazuri când trebuie să studiezi pentru ceva, ai un profesor dispus să te ajute. Folosește oportunitatea asta și adună o listă de lucruri pe care ai nevoie să ți le explice profesorul înainte de test.

10

Comentarii

comentarii

Ceea ce găsesc interesant pe www vă dăruiesc și vouă. Sper să vă amuzați măcar pe articolele mele.

Comments 0

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

10 sfaturi să înveți mai bine

loading...

Autentificare

Don't have an account?
Inregistrare

reseteaza parola

Back to
Autentificare

Inregistrare

Captcha!
Back to
Autentificare
Choose A Format
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format