Get a site

10 cele mai puternice smartphone-uri din 2015

Scorul Antutu al flagship-urilor de mai jos este obținut din media tuturor telefoanelor de același tip, testate în condiții similare.


Scorul Antutu al flagship-urilor de mai jos este obținut din media tuturor telefoanelor de același tip, testate în condiții similare.

  1. Samsung Galaxy S6 – 67520 de puncte

samsung-galaxy-s6-1

Cel mai rapid smartphone al momentului este desigur Galaxy S6. E simplu, Samsung a creat un nou procesor în tehnologia de 14 nm. Este cel mai rapid pentru că au încăput cei mai mulți tranzistori. Este de asemenea și mai cuminte la consumul de baterie și implicit și mai rece decât concurența. Scorul vorbește de la sine mai ales că S6 are un procesor pe arhitectură de 64 de biți.

  2. Samsung Galaxy S6 Edge – 62373 de puncte

samsung-galaxy-s6-edge-3

În practică este cam același telefon ca și S6. Aceeași configurație hardware însă optimizată puțin diferit. Are o baterie puțin mai mare și asta din cauza așezării componentelor pentru display-ul curbat pe ambele margini. Singurul procesor concurent al lui S6 și S6 Edge este Snapdragon 810, însă acesta din urmă are ceva probleme termice. Mai pe scurt, se încălzește mai mult, și scade frecvența mai des.

  3. Apple iPhone 6 – 54826 de puncte

apple-iphone-6-1

 

iPhone 6 este unul dintre cele mai dorite telefoane iar hardware-ul acestuia seamănă destul de mult cu cel al predecesorului său (iPhone 5s), diferențele majore ale noului flagship de la Apple fiind noul chipset (Apple A8), mărimea și rezoluția ecranului, și autonomia bateriei.

  4. HTC One M9 – 52709 puncte

htc-one-m9-1

HTC a ales să folosească un hardware mai puternic, nu chiar cel mai puternic, însă a păstrat display-ul cu rezoluție FullHD. Este pe locul trei și asta spune multe atât despre numărul telefoanelor vândute cât și despre stabilitatea platformei hardware folosite.

  5. Samsung Galaxy S5 – 49355 de puncte

samsung-galaxy-s5-g900f-1

Aici e vorba de varianta europeană a lui Galaxy S5, adică cel cu procesor quad-core. Există și o variantă care se vinde în Asia, cu un procesor octa-core, însă este și mai rară dar și ceva mai slabă ca performanțe.  A rămas în top pentru că folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 801 și asta îi oferă un spor de viteză semnificativ față de alte telefoane. Este unul dintre telefoanele pe care le-aș recomanda și acum oricui.

  6. Google Nexus 6 – 49145 de puncte

motorola-nexus-6-1

Nexus 6 are un scor foarte apropiat de Galaxy S5 și folosește o platformă mai puternică. Diferența de performanță se duce și aici în suportul pentru rezoluția mai mare a ecranului acestuia (QHD), afișând probabil cele mai realiste culori.

  7. Samsung Galaxy Note 4 – 49140 de puncte

samsung-galaxy-note-4-1

Media scorului lui Note 4 este la doar 5 puncte diferență față de Nexus 6. Are o configurație foarte similară, și un ecran cu aceeași rezoluție, și este de asemenea o alegere foarte bună chiar și în ziua de azi, chiar dacă e lansat anul trecut. Așa a ajuns și prețul său la o valoare decentă.

  8. LG G Flex 2 – 48605 puncte

lg-g-flex2-1

LG G Flex 2 este un model destul de nou, și îmbunătățirile aduse display-ului și platformei se văd destul de bine în topul de performanță. Față de varianta ”de test” de anul trecut, G Flex 2 este acum un smartphone complet nu doar o ciudățenie mare pe care nu poți să o ții prea bine în mână, și al cărui display cere o atenție deosebită.

  9.LG G4 – 47000 de puncte

lg-g4-1

Cei de la LG ne-au surprins și de data aceasta cu un smartphone extrem de performant, un mare plus al acestui flagship fiind procesorul snapdragon 808 care, spre deosebire de snapdragon 810, nu are probleme termice și de frecvență. Ca idee, raportările din Antutu pentru LG G4 variază în jurul numărului de 47000 de puncte. De aici și semnul întrebării din dreptul punctajului.

  10. Sony Xperia Z3 – între 40000 și 43000 de puncte

sony-xperia-z3-01

Chiar dacă are o configurație foarte asemănătoare cu a lui Galaxy S5, același procesor și același cip grafic, Antutu raportează scoruri mai mici pentru flagship-ul celor de la Sony. În funcție de varianta de Antutu folosită pentru testare, se pot obține scoruri ce variază între 40000 și 43000 de puncte.

 

Comentarii

comentarii

Comments 0

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

10 cele mai puternice smartphone-uri din 2015

Autentificare

Don't have an account?
Inregistrare

reseteaza parola

Inregistrare

Captcha!
Choose A Format
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format